Welkom
op de website van het Gilde Sint Bavo uit Raamsdonk. Een gilde dat heropgericht is in 1987 en nu ongeveer veertig leden telt. Als gilde beoefenen wij het schieten met de handboog op doel, maar hiernaast schieten we op de schutsboom, en wordt het trommen, bazuinblazen en vendelen beoefend. Hierbij leggen wij ook een sterke focus op de jeugdopleiding.

Het Gilde Sint Bavo is aangesloten bij de kring van schuttersgilden Baronie en Markiezaat deel van de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden. Deze kring telt momenteel vijftien aangesloten gilden, allemaal westelijk gelegen in Noord-Brabant.

Het gilde Sint Bavo is gehuisvest in het Gildehof, nabij de grote Sint Bavo kerk van Raamsdonk. Hier trainen wij het schieten op doel, maar beoefenen ook het trommen, bazuinblazen en vendelen op deze locatie. Het schieten op de schutsboom wordt beoefend op het landgoed van Peter Verschuren aan de Kerklaan.

Op deze website kunt u informatie vinden over ons gilde. Volg ook onze Facebook pagina voor alle updates omtrent het gilde.


Groepsfoto Gilde Sint Bavo, oktober 2019.